Digitale uitstraling naar een hoger niveau

“Onze website was verouderd en toe aan vervanging. Op het verlanglijstje stond een duidelijke positionering van onze stichting op een eigentijds en dynamisch platform waar we eenvoudig zelf onze content konden plaatsen. In korte tijd is in een fijne samenwerking met het deskundige team van Comaxx een geheel nieuwe, overzichtelijke, ‘beeldende’ en gebruiksvriendelijke WordPress website gerealiseerd. Met een look en feel die volledig uitstraalt waar DoSocial voor staat: bijdragen aan een fijne oude dag voor kwetsbare ouderen! Via deze website hopen we ook anderen te inspireren om zich aan te sluiten bij dit mooie initiatief.”

Inge Dhaenens DoSocial

Maatwerk

WordPress website

Design

WCAG-richtlijnen

Dynamisch

Gutenberg blokken

DoSocial is een stichting die een structurele bijdrage wil leveren aan een maatschappelijke beweging waarbinnen mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te kijken.

DoSocial is een stichting die een structurele bijdrage wil leveren aan een maatschappelijke beweging waarbinnen mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te kijken.

Zij focust zich op het welzijn van ouderen opdat zij hun oude dag met meer plezierige en minder vaak eenzame momenten beleven. Ze vertalen dat in termen: “meer sociaal contact, minder eenzaamheid, leuke uitjes en een zinvolle dagbesteding.” Een initiatief waar Comaxx graag aan meewerkt!

Samen met Comaxx is DoSocial een traject gestart om de digitale uitstraling naar een nog hoger niveau te tillen. Bij het ontwikkelen van de nieuwe website van DoSocial is door Comaxx gebruik gemaakt van de laatste technieken binnen WordPress. Door slim gebruik van bestaande functionaliteiten binnen WordPress in combinatie met maatwerk oplossingen, is er een unieke website in zeer korte tijd gerealiseerd.

Maatwerk design

Het is belangrijk om in deze tijd ook online goed uit te stralen wie je bent. De eerste indruk is vaak vooral op de visuele uitstraling gebaseerd. Een design op maat kan daarom ook echt meerwaarde bieden. In het geval van DoSocial is een vrolijk en beeldend design gemaakt dat op maat is geïmplementeerd in de allernieuwste WordPress versie. Tevens voldoet dit design aan al de gestelde eisen in de WCAG-richtlijnen voor digitale toegankelijkheid. Op deze manier is de site voor iedereen toegankelijk. Wel zo sociaal!

Dynamische blokken met de laatste WordPress technologie

In de website van DoSocial heeft Comaxx gewerkt met de laatste technieken van WordPress. Het op maat ontwikkelde thema van DoSocial biedt dan ook optimale vrijheid voor content inrichting. De site maakt geen gebruik van vaste standaarden. De redacteuren van DoSocial bepalen zelf hoe de pagina opbouw is. Deze dynamische blokken worden ook wel Gutenberg blokken genoemd. In de nieuwe site zitten handige blokken die automatisch de laatste nieuwsberichten ophalen, formulierblokken zodat je op een pagina gemakkelijk een e-mail formulier kunt plaatsen tot complete tijdlijnblokken die volledig zelf in te vullen zijn.

Samenwerking

Om tot de nieuwe website van DoSocial te komen heeft Comaxx intensief samengewerkt met DoSocial als digitaal partner. Hierdoor is het proces optimaal geweest waarbij de digitale kennis een perfecte aanvulling is geweest op de kennis die DoSocial heeft over de soort informatie die gecommuniceerd moet worden richting de doelgroep. Comaxx heeft het design, de technische implementatie en de contentinrichting op deze manier zo efficiënt als mogelijk kunnen uitvoeren.

Benieuwd naar het volledige eindresultaat? Bekijk de website van DoSocial dan hier.