Browser en device optimalisatie

Digitale platforms die wij bouwen en beheren moeten functioneren in alle gangbare browsers en devices. Op die manier zijn onze klanten er van verzekerd dat hun doelgroepen de webpagina’s goed kunnen zien en gebruiken.

Verschillende soorten browsers en devices

Webbrowsers komen van verschillende producenten zoals Google, Apple en Microsoft. Ondanks verwoede standaardisatiepogingen bevatten de webbrowsers nog steeds verschillen in de wijze waarop webpagina’s worden getoond en interactief worden gemaakt. De variatie bij apparatuur is nog groter. Van reusachtige aanraakschermen tot compacte smartphones, van laptop tot werkstation: webpagina’s moeten overal goed tonen en altijd bedienbaar zijn. Dit maakt het essentieel om jouw platform te optimaliseren voor elke browser of device.

Award winning company

Browser en device optimalisatie met Comaxx

Comaxx gaat deze uitdagingen te lijf door een duidelijke norm te hanteren bij het bouwen en beheren van digitale platforms.

Browsers

Alle webpagina’s van al onze digitale platforms moeten goed tonen en bedienbaar zijn in de volgende webbrowsers:

 • Google Chrome, de nieuwste en één-na-nieuwste versie
 • Mozilla Firefox, de nieuwste, de één-na-nieuwste versie en de versie ESR (Extended Support Release)
 • Apple Safari, de nieuwste en één-na-nieuwste versie
 • Microsoft Edge, de nieuwste en één-na-nieuwste versie

Wat Internet Explorer 11 betreft: wij bieden hiervoor ondersteuning totdat het marktaandeel van deze verouderde webbrowser in de Nederlandse markt is gedaald onder de 1 procent (https://gs.statcounter.com/browser-market-share/all/netherlands).

Bovendien zorgen we ervoor dat de HTML, CSS en Javascriptcode van onze platformen technisch correct zijn. Zo maken we onze digitale platformen toekomst-vast en vergroten we de kans dat ook alle andere (exotische) webbrowsers de pagina’s goed tonen. We doen dit als volgt:

Devices

Alle webpagina’s moeten werken en goed bedienbaar zijn in bovenstaande webbrowsers op ten minste de volgende devices.

 • Besturingssysteem:
  MacOS (Mojave, Sierra, High Sierra, El Capitan, 10.10), iOS (10 en hoger), Android (5 en hoger), Chrome OS, Windows (7 en 10) en courante Linux desktop distributies (Ubuntu, Fedora, Manjaro, openSUSE)
 • Schermbreedte (viewport):
  Minimaal 320 pixels, geen maximum
 • Schermhoogte:
  Minimaal 568 pixels, geen maximum
 • Bediening:
  Alle onderdelen van alle webpagina’s moeten correct en voorspelbaar reageren op interacties met muis, aanraakscherm, touchpad en toetsenbord.

Voor het testen aan deze norm, gebruiken we twee middelen:

 1. Webbrowsers geïnstalleerd op onze eigen devices.
 2. Het testplatform Browserstack (https://www.browserstack.com/) waarmee we op tal van browser-device-combinaties kunnen testen.

Onze online partners

Waarom je kiest voor Comaxx voor browser & device optimalisatie

Voor Comaxx is de eeuwigdurende worsteling met variatie in gebruikersplatforms vertrouwd terrein. We hebben deze ervaring vertaald in een compacte norm, een pragmatische werkwijze en krachtig testgereedschap. Hiermee bieden wij aan iedere klant de juiste technische expertise en ervaring. Ben je geïnteresseerd of wil je graag meer weten? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Voor deze klanten realiseerden we al online groei