Propositie

Met een sterke propositie zet je jouw merk krachtig neer in de markt. Je laat zien wat jouw bedrijf uniek maakt ten opzichte van de concurrent. Waarom potentiële klanten voor jou moeten kiezen. Zeggen wat je doet is meestal niet genoeg om indruk te maken bij een klant. Daarom is het belangrijk om een duidelijke waardepropositie te hebben.

Meer weten over waardeproposities?

Wat is een propositie of waardepropositie? 

De betekenis van waardepropositie is de belofte die een merk of bedrijf maakt aan de klant. Het laat zien wat het voor de klant oplevert. Het is een combinatie van voordelen die je als bedrijf hebt. Ook kan het uitleggen welk probleem je voor de klant oplost. Een propositie voorbeeld is: “Muziek voor iedereen”, van Spotify. Deze is kort, duidelijk en geeft een voordeel aan, dat ze echt iedereens muziek aanbieden. Een andere bekende propositie is van Interpolis, “Glashelder”. Voor een verzekeraar maakt deze propositie duidelijk wat er beloofd word, helderheid in communicatie en transparantie. 

Propositie marketing 

De propositie is een belangrijk onderdeel van een marketingstrategie van een bedrijf. Bedrijven met een duidelijke waardepropositie hebben een sterke positie in de markt. Het laat zien wat voor voordelen het merk biedt en waarom het uniek is ten opzichte van de concurrent. 

Propositie opstellen 

Om een duidelijke propositie op te stellen moet je tot de kern komen van jouw merk. Wat is belangrijk voor het bedrijf? Wat zijn de kernwaarden? Wat beloof je aan de klant? Wanneer de kernwaarden en belofte duidelijk zijn vertalen we deze naar een krachtige waardepropositie. Een goede propositie is kort, duidelijk, prikkelend en uniek. Ook sluit het aan bij de behoeftes van jouw doelgroep. 

Diverse expertises

Wij zijn een full-service digitaal bureau en hebben dus vele expertises. Waar je nu een vraag over hebt, wij hebben een online marketing consultant voor je klaar staan. Meer weten over een van de expertises van onze consultants? Bekijk ze hier!

Onze marketing partners

Kom in contact met onze experts!

Toe aan een aangescherpte propositie? Of wil je from scratch een nieuwe propositie formuleren? We gaan graag samen om tafel om tot de kernwaarden van jouw merk te komen. Wij zijn er klaar voor om het meeste uit jouw bedrijf te halen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier of via de live chat!

  • Meer dan 20 jaar ervaring

  • Award winning

  • Online groei gegarandeerd

Wij behaalden resultaten voor
  • ps food&lifestyle
  • dc klinieken
  • maxima mc

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn