Leadgeneratie

Online leadgeneratie is het proces van het aantrekken en omzetten van je doelgroep naar leads die interesse hebben in jouw product of dienst. In de wereld van online marketing betekent dit vaak het stimuleren van websitebezoekers om hun contactgegevens achter te laten, meestal in ruil voor waardevolle content of aanbiedingen. Wil jij meer leads genereren om uiteindelijk jouw bedrijfsdoelen te behalen of wil je leadgeneratie uitbesteden? Start dan vandaag nog met het opzetten van een effectieve leadgeneratie strategie of neem contact met ons op!

Meer leads aantrekken?

Diverse expertises

Wij zijn een full-service digitaal bureau en hebben dus vele expertises. Waar je nu een vraag over hebt, wij hebben de juiste specialisten voor je klaar staan. Hier een greep uit onze diensten

Wat is een lead en wat levert leadgeneratie je op?

Een lead is een persoon die interesse toont in een dienst of product die jij aanbiedt. Een persoon kan interesse tonen op verschillende manieren, zoals: het aanmelden voor een nieuwsbrief, het downloaden van een whitepaper, contact opnemen via een formulier/e-mail/livechat of een reactie op een social media post etc. Wanneer websitebezoekers interesse tonen in jouw organisatie en hun contactgegevens achterlaten (conversie) kun jij hiermee aan de slag gaan. Met bijvoorbeeld persuasive design of de beïnvloedingspricipes van Cialdini kun jij jouw conversies verhogen.

Effectieve leadgeneratie is belangrijk voor jouw organisatie. Het zorgt voor een constante stroom van geïnteresseerde potentiële klanten die al enige kennis hebben van jouw merk en geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Dit leidt tot:

Leadgeneratie (attract leads)
  • Een hogere conversieratio, aangezien de leads al zijn opgewarmd.
  • Verhoogde omzet en winst
  • Betere targeting en personalisatie in toekomstige marketinginspanningen.
  • Sterkere relaties met klanten vanaf het eerste contactpunt.

Onze aanpak bij leadgeneratie

Wij hanteren een holistische en klantgerichte aanpak bij leadgeneratie. We beginnen met een onderzoek naar de doelgroep om te begrijpen wie ze zijn en wat hun behoeften zijn. Daarna richten we ons op het creëren van waardevolle en relevante content die aansluit bij deze behoeften en zorgen we voor een goede gebruikservaring via geoptimaliseerde landingspagina’s (CRO) en effectieve call-to-actions.

Er zijn verschillende manieren om op een effectieve manier meer leads te genereren.

Inbound marketing: Inbound marketing is een benadering waarbij de focus ligt op het aantrekken van potentiële klanten door middel van waardevolle en toepasselijke content. Waar traditionele marketingtechnieken vaak de promotieboodschap actief naar de consument ‘pushen’ via advertenties, streeft inbound marketing ernaar om klanten op een organische manier naar het bedrijf te laten komen.
Wil jij weten hoe jouw website ervoor staat op het gebied van SEO? Kies voor een (gratis) SEO-quickscan!

Als ‘hergeboorte’ van inbound marketing kun je ook demand generation benoemen. Beide hebben content als basis, alleen bij inbound marketing ligt de focus op leads en bij demand generation bij kopers. Meer weten over inbound marketing en demand generation? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Online advertenties:

 • Display ads: We creëren relevante en prikkelende advertenties die worden weergegeven op relevante websites om de zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten naar jouw site te leiden.
 • Social ads: Door gerichte advertenties op platforms zoals Facebook, LinkedIn en Instagram bereiken we jouw doelgroep daar waar ze het meest actief zijn.
 • Search ads: We zetten advertenties op in zoekmachines om jouw aanbod te tonen aan gebruikers die actief zoeken naar gerelateerde producten of diensten.

Affiliate marketing: een ruim bereik is belangrijk bij het behalen van je digitale doelen. Je maakt dan gebruik van andere partijen die je producten of diensten promoten op hun eigen platformen. Advertenties op zoekmachines (SEA) en SEO zijn uitstekende methodes om meer bezoekers naar je website te trekken. Maar wil je juist meer zichtbaarheid verkrijgen buiten de zoekmachines en je doelgroep op andere platforms bereiken? Overweeg dan affiliate marketing. Voordelen hiervan zijn dat je zelf kunt kiezen welke platformen we gaan gebruiken. Daarnaast betaal je pas op het moment dat er een conversie wordt behaald.

Stappenplan leadgeneratie

Leads kunnen gecreëerd worden voor diverse doeleinden zoals verkoop, nieuwsbriefabonneelijsten of andere volgacties.

Hier zijn enkele stappen om met leadgeneratie aan de slag te gaan:

 1. Bepaal je doelgroep: definieer wie je potentiële klanten zijn. Werk daarnaast met een buyer persona: een semi fictionele representatie van je ideale klant, gebaseerd op marktonderzoek en data van je bestaande klanten.
 2. Creëer waardevolle content: bied content aan die relevant is en van belang voor je doelgroep. Dit kan variëren van educatieve blogs tot e-books, whitepapers en webinars.
 3. Gebruik call-to-actions: moedig je doelgroep aan om actie te ondernemen zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief, het downloaden van een whitepaper of het contact opnemen voor een gesprek of consult.
 4. Ontwikkel landingspagina’s: dit zijn speciale webpagina’s die zijn ontwikkeld om informatie te verzamelen van bezoekers via een formulier. Het is een middel om bezoekers om te zetten naar leads.
 5. Gebruik technologie: er zijn tal van tools en software beschikbaar voor leadgeneratie. Zoals verschillende CRM-systemen, e-mailmarketingsoftware en tools voor het automatiseren van marketing.
 6. Kwalificeer leads: niet alle leads zijn gelijk. Sommige zijn klaar om te kopen, terwijl anderen alleen informatie willen. Gebruik lead scoring en andere technieken om te bepalen welke leads de meeste aandacht verdienen.
 7. Onderhoud relaties: nadat je een lead hebt verkregen, is het belangrijk om die relatie te onderhouden. Dit kan door middel van e-mailmarketing, het aanbieden van waardevolle content of het regelmatig opvolgen met telefoontjes of andere persoonlijke interacties.
 8. Meet en evalueer: monitor de resultaten van je leadgeneratie-inspanningen regelmatig. Dit helpt je te begrijpen wat werkt en waar verbeteringen nodig zijn.

Welke tools en software gebruik je bij leadgeneratie?

Er zijn tal van tools en software beschikbaar die bedrijven kunnen helpen hun leadgeneratie-inspanningen te optimaliseren. Deze tools variëren van oplossingen voor content creatie tot tracking en analyse. Hier zijn enkele van de meest populaire en effectieve:

Contentcreatie en management

WordPress: WordPress is een populair content management systeem (CMS) voor het bouwen van websites en blogs.
Magento: Magento wordt als CMS vaak gebruikt bij e-commerce bij het maken van een webshop.
HubSpot: HubSpot biedt tools voor inbound marketing en sales en customer service. Daarnaast is het ook een handige tool voor het inplannen van social media posts en contentcreatie en landingspagina’s. Als HubSpot partner ontwikkelen we de inbound marketing waar jij naar op zoek bent.

E-mail marketing

Mailchimp: voor e-mailcampagnes, automatisering en segmentatie.
Spotler: voor e-mailcampagnes, automatisering en segmentatie. Spotler voldoet aan de AVG in Europa.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEMrush: een alles-in-één tool voor SEO, PPC en content marketing analyses.
Ahrefs: biedt diepgaande backlink- en SEO-analyse.
MOZ: een uitgebreide SEO-tool die je helpt bij het analyseren van je website.

Customer Relationship Management (CRM)

Salesforce: een uitgebreid CRM-systeem met integraties voor marketing, sales en service.
Pipedrive: een verkoopgericht CRM ontworpen voor het beheren en volgen van sales funnels.

Social media management en marketing

Hootsuite: voor het beheren, monitoren en plannen van social media posts
Coosto: voor het beheren, monitoren en plannen van social media posts

Pay-Per-Click (PPC) en ads management

Google Ads: het platform van Google voor search- en display advertenties.
Facebook Ads Manager: voor het beheren en optimaliseren van advertenties op Facebook en Instagram.

Analyse en tracking

Google Analytics 4: GA4 is voor het analyseren van websiteverkeer en bezoekersgedrag.
Hotjar: biedt heatmap-analyses en user session recordings op website gebruikt te begrijpen.