De AVG en de Telecommunicatiewet

Alle organisaties moeten voldoen aan de privacywet - de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) - en de Telecommunicatiewet. Dat heeft impact op websites, webshops, e-mailnieuwsbrieven, digitale marketingtools en social media. Comaxx kan jou op dit gebied bijstaan met raad en daad.

De AVG, de Telecommunicatiewet en digitale platforms

De AVG heeft betrekking op het verwerken van persoonsgegevens. Bij de exploitatie van een webshop (bestellingen), website (contactformulieren) of e-mailnieuwsbrief (abonnees) krijg je daar al snel mee te maken. De AVG bevat ook specifieke aandachtspunten voor digitale platforms. Het gaat bijvoorbeeld om het aanbieden van een goede privacyverklaring en het vooraf vragen om toestemming om tracking cookies te gebruiken.

Toestemming vragen voor cookies is ook verplicht vanwege de Telecommunicatiewet. Hierin zijn regels voor onder meer e-mail marketing vastgelegd. Deze wet zal op termijn worden vervangen door de Europese ePrivacy Verordening, maar wanneer is nog onduidelijk. Tot die tijd moet je de Telecommunicatiewet naleven.

Kortom: heb je een digitaal platform? Dan is de kans groot dat de AVG en Telecommunicatiewet voor jou relevant zijn.

Aanpak Comaxx

Als het om de AVG en de Telecommunicatiewet gaat, kan Comaxx op twee manieren worden ingeschakeld. Bij nieuwe projecten nemen we deze wetten mee in de randvoorwaarden en betrekken jou bij de invulling daarvan. Bij de lancering van jouw website of webshop is alles geregeld en voldoe je aan beide wetten.

Je kunt ons ook inschakelen voor advies over de AVG en de Telecommunicatiewet bij bestaande platforms, vaak in beheer bij andere bureaus. Voor dit advies gebruiken we checklists die resulteren in een adviesrapport met praktische aanbevelingen voor verbeteringen.