AlleKandidaten.nl is een platform gemaakt door Comaxx en speciaal ontwikkeld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Als gemeente richt je eenvoudig zelf je eigen ‘Alle Kandidaten’ website in. Informatie over de kandidaten, partijen en de wijken waarin een partij of kandidaat actief is, is makkelijk te vullen en daarna door de toekomstige stemmer snel te bekijken. Zo heb je als gemeente alles op een rijtje en krijgen alle kandidaatsraadsleden van jouw gemeente een gezicht.

Een gezicht voor de toekomstige stemmer

Zeker bij lokale verkiezingen is het belangrijk om te weten op wie je gaat stemmen. Alle kandidaten geeft de toekomstige stemmer de mogelijkheid om te filteren op partij, maar vooral ook op leeftijd, woonwijk en geslacht. Zo kun je dus kandidaten van verschillende partijen waar je tussen zit te twijfelen met elkaar vergelijken en maken we de keuze op wie je uiteindelijk wil gaan stemmen een stukje makkelijker, ook als je niet zo politiek betrokken bent. Wel zo gebruiksvriendelijk!

Eenvoudig aanpas- & uitvoerbaar als gemeente

 

Iedere site kan gemakkelijk aangepast worden, zeker met het WordPress CMS waar AlleKandidaten.nl gebruik van maakt. Elementen zoals teksten, buttons en achtergronden kunnen simpel worden aangepast naar de huisstijl van de betreffende gemeente.

 

Foto’s en persoonlijke info van kandidaten kunnen snel worden toegevoegd en kandidaten kunnen makkelijk worden toegevoegd aan wijken binnen een gemeente en uiteraard, aan een partij waar diegene lid van is.

 

Voor gemeenten is het is ook mogelijk om een Excel import te doen, zo kunnen alle partijen de informatie van hun kandidaten in Excel invullen en Comaxx importeert alle gegevens met een druk op de knop. Zo staat in 1x alle info op de juiste plek.

Gemeente Den Haag en Utrecht bijten de spits af

De eerste gemeenten die voor een AlleKandidaten.nl website kozen zijn Den Haag en Utrecht.
 
Beiden gemeenten gingen in februari 2022 live met hun eigen website voor de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar.
 

Gemeente Utrecht

De AlleKandidaten website voor Utrecht is live hier te bekijken met alle kandidaten voor elke partij binnen die gemeente.

Gemeente Den Haag

Ook de gemeente Den Haag heeft een AlleKandidaten website. Graag het resultaat bekijken?
Bekijk de website hier.